Wenen 45 - 2470 Retie Lander Verwaest: 0472 70 96 58

Stoeterij

Van't Vossenhof

,

Clair De La Lune Z

1997 - merrie - Z

Clair De La Lune Z is één van onze drie rechtstreekse Carthago-merries. Zij heeft tot en met haar 18 jaar op nationaal niveau (NSP 1.35m) gesprongen en heeft een goede reputatie als het op kampioensveulens en keuringtoppers aankomt. Danzij het bloed en de hardheid van deze stam kunnen de nakomelingen jarenlang op het topniveau meedraaien!

De vader van Clair De La Lune Z is Carthago. Deze grootramige Holsteiner hengst sprong meteen in het oog van Dhr. Melchior waarna hij hem naar zijn stoeterij heeft gehaald. Met zijn toenmalige stalruiter Jos Lansink behoorde deze combinatie tot één van de besten ter wereld! Zij namen tweemaal deel aan de Olympische Spelen (1996 en 2000), werden tweede tijdens de GP van Aken en waren meermaals vertegenwoordigd in het landenteam. Niet alleen zijn nakomelingen doen het goed in de sport. Ook nakomelingen van Carthago-moeders presteren op internationaal niveau!

De grootmoeder van Clair De La Lune Z, Alanda, sprong met de Nederlander Pieter Kersten op internationaal niveau (ISP 1.50m). Na haar sportcarrière werd zij volledig ingezet voor de fokkerij. Haar bekendste nakomelingen zijn:

  • It's The Business (ISP 1.60m + GGK dekhengst)
  • Galanda (ISP 1.40m)
  • Calanda (ISP 1.40m)

Ook is zij grootmoeder van volgende internationale springpaarden en goedgekeurde dekhengsten:

  • Balando (ISP 1.45m)
  • Dylano (ISP 1.30m)
  • Quilanda Z (ISP 1.40m)
  • Zambesi TN (ISP 1.45m + GGK dekhengst)

 

De moeder van Clair De La Lune Z is Froukje. Zij heeft nooit in de sport gelopen maar zorgde steeds voor degelijke en goede nakomelingen. Froukje staat aan de basis van de goedgekeurde hengst en internationale topper Calvaton Z die onder Daniel Deusser en Jonna Ekberg prachtige resultaten heeft neergezet. Momenteel springt deze hengst onder het zadel van Joe Clee op internationaal niveau (ISP 1.45m).

Clair De La Lune Z zelf heeft zichzelf ook al bewezen in de fokkerij. Zij is moeder van:

  • Chester II Z (ISP 1.50m)
  • Caillou Z (ISP 1.45m)

 

Clair De La Lune Z zorgt voor echte keuringstoppers! Haar zoon Candor Z werd in 2007 Vice Kampioen op het Z-festival. Deze jonge hengst werd verkocht voor €100.000. Haar kleinzoon Fellow Z werd vorig jaar kampioen op het Z-festival!

Klik hier voor de link naar HorseTelex.

Meer info