Wenen 45 - 2470 Retie Lander Verwaest: 0472 70 96 58

Stoeterij

Van't Vossenhof

,

Rahmannshof Bridget

2007 - merrie - OS

Rahmannshof Bridget is de perfecte combinatie van het oersterke Holsteinerbloed, de Westfaalse degelijkheid en de Franse superieuriteit. Deze merrie sprong zelf op internationaal niveau (ISP 1.45m). Jammer genoeg was zij na een peesblessure niet meer geschikt voor de springsport en is zij de fokkerij ingegaan. 

De vader van Rahmannshof Bridget is Baloubet du Rouet. Eind jaren 90 en begin jaren 2000 was deze hengst samen met zijn ruiter Rodrigo Pessoa een droomcombinatie. Baloubet du Rouet was de eerste hengst die driemaal op rij de Wereldbekerfinale wist te winnen (1998 - 1999 - 2000). Daarnaast werd hij ook verschillende keren 2e en 3e tijdens de Wereldbekerfinale maar het hoogtepunt was het Olympisch Goud (Athene - 2004)! Ook in de fokkerij is deze hengst een legende. Vele nakomelingen springen op internationaal niveau waaronder Chaman, Bubalu VDL, Balou du Rouet,... 

De moeder van Rahmannshof Bridget, Cinemonda, sprong zelf op internationaal niveau (ISP 1.60m) in Zuid-Afrika. Ook in de fokkerij wist zij zich te onderscheiden! Cinemonda heeft maar twee nakomelingen op haar naam staan die beiden op internationaal niveau gekend zijn:

  • Rahmannshof Bridget (ISP 1.45m)
  • Gioconda Z (ISP 1.40m)

 

ondertussen springt haar oudste nakomeling caramba 92 (comme il faut) op internationaal 1.45m niveau met de Ierse ruiter Dennis Lynch.

Klik hier voor de link naar HorseTelex.

Meer info